Skip Navigation

Project: Christy and Tucker

Matt Christy and Will Tucker's Canopy Cavern

Nashville artists Matt Christy and Willard Tucker present the collaborative earthwork Canopy Cavern as a meditation on time, conceptions of space, and the scale of human endeavor. The mud enclosure has been laboriously built during the intense heat of the summer months with cob: a mixture of sand, straw, and the dirt from the front lawn of Trahern. Spread by hand and mixed by foot, this old construction technique is practiced all over the world and retains the evidence of the bodies that built it. A silken parachute suspended within the building's interior responds to the rhythms of wind and light. This key element continually maps and re-maps the interior space, its billowing texture continuously imagining an unfolding of space free from the rational restrictions of the Cartesian grid.

tuckerwide.jpg

Click here to check out the gallery of project pictures on FLICKR!

For more information visit these links:

Collage by Christy & Tucker with Visitor, 2012